fbpx
Välj en sida

Nyckeln till att bli kraftfull

Nyckeln till att bli kraftfull kommer det här inlägget handla om. 

Nästan alla har en inneboende längtan efter att ta fram sin kraft och bli kraftfulla. Det är jättebra och något som alla förtjänar att uppleva. 

Men för att uppleva kraften och att vara kraftfull behöver vi även omfamna vår sårbarhet. De gånger jag känner mig mest kraftfull är också de gånger jag känner mig mest sårbar. De går hand i hand. 

Fast just sårbarhet är något som vi helst inte vill känna oss, av den enkla anledningen att det är sårbart. För sårbarhet känns blottande, naket, kan vara fylld med skam, jobbigt och väldigt obekvämt.

Det krävs mod att våga visa sårbarhet, och är det något jag vill titulera mig med så är det att vara MODIG. Vill du också ha titeln modig? 

Läs om hur jag gjorde för att bli mer modig och sårbar. 

Min story 

Min start i livet började inte på bästa sätt, jag har upplevt många trauman som gett mig sår som jag sen har läkt och utvecklat till gåvor. Jag fick tidigt lära mig att för att överleva behöver jag vara stark, riktigt stark. 

Så jag satte upp en sköld som skyddade mig från att bli skadad, som hindrade om någon skulle göra illa mitt innersta. Med skölden var jag  stark, en kämpe, en överlevare. 

Den fungerade så bra att jag heller inte vågade släppa någon riktigt nära in på livet, jag stängde på så vis ute livet. Att vara sårbar inför någon annan än min man var uteslutet, eller rättare sagt jag hade ingen erfarenhet av det. För så fort jag kände mig sårbar så flydde jag så att ingen skulle se det. 

Jag förstod att jag behövde bryta mitt mönster och beteende om jag skulle gå vidare i min utveckling, jag var redo och villig att uppleva mer av mig själv. 

Så hur gjorde jag

Jag började att ta små steg och våga öppna upp, bjuda in vänner mer i tillfällen när jag var sårbar istället för mitt vanliga beteende av att isolera mig.

Jag slutade att fly från min känsla av sårbarhet utan stannade kvar och delade min upplevelse med en vän. Jag använde gruppen med likasinnade människor som jag var medlem i, att dela de gånger jag upplevde sårbarhet. Jag upptäckte att jag blev mottagen med respekt och kärlek och med det så vågade jag visa ännu mer vem jag är.

Desto fler steg jag tog, ju mer frigjordes min kraft och jag kände mig kraftfull. 

 

Nu närmare vi oss den stora utmaningen

Jag har haft en djup längtan i hela mitt vuxna liv efter att kunna uttrycka och prata engelska, men har haft en jättestor blockering av att inte våga.

Den kommer sen tiden jag gick i skolan, smärtsamma upplevelser gjorde att jag tog den valda sanningen att jag kan inte prata engelska. 

Den blockeringen har stoppat mig från att uppleva mina drömmar om att åka till USA, om att bli internationell i mitt arbete, från att vara fri helt enkelt. 

Hösten 2017 gick jag en kurs på engelska som jag tyckte var väldigt spännande och gav mig så mycket insikter. Det tog lång tid att komma igenom materialet och det var många krångliga ord som jag inte förstod. Tur är att Google översätt finns (fast ibland blir det tokigt).

Gyllene regeln

Jag vet att det finns en gyllene regel vid tio gånger, när du gjort något tio gånger så blir det obekväma bekvämare. Så därför fortsatte jag att utsätta mig för all den plåga (ja det var en plåga) och för varje gång blev det lite lättare och lättare. 

Jag fortsätter att utmana mig och att visa mig sårbar, det är så befriande för jag behöver inte spela att jag är någon annan eller sätta på mig en mask.

Jag är MODIG, KRAFTFULL och SÅRBAR.

Om jag har vågat gå den här vägen så har även du modet att göra detsamma!

Brené Brown är en kvinna som skrivit böcker och håller föredrag om vinsterna i att vara sårbar. Här hittar du en kort video om ämnet.

 

Önskar dig en magisk vecka

All kärlek

Therese Uhr

0 kommentarer