Hur jag hanterar OSÄKERHET och TVIVEL

Att tvivla på sig själv och känna osäkerhet  är något som drabbar de flesta någon gång i livet. Speciellt känsligt om man har startat ett nytt projekt eller om man gör nya val i livet. När vanmakten vill ta över och känslan av att jag “kan” inte, att det är lika bra att jag återgår till det vanliga livet.
I det här inlägget kommer jag dela min största osäkerhet just nu och hur jag har sett ett mönster hos mig själv. Du kommer få mitt bästa tips på hur du kan bryta din osäkerhet och ditt tvivel.

Osäkerhet och tvivel tar över

Jag har under mina 5 år som företagare har jag tvivlat på mig själv flera gånger.  Då jag också bytt inriktning i företagandet har det gett många tillfällen till tvivel och osäkerhet.

För 6 månader bestämde jag mig för att byta inriktning i företaget, satsa på youtube och blogg. Jag ska också skapa en webbutbildning som riktar sig till kvinnor som vill öka sin medvetenhet och få en  personliga utveckling.

Idén kom från en stor inspiration och motivation, jag var så entusiastisk. Jag fick gå utanför min komfortzone och utmana mina rädslor. Men jag gjorde det av ett större syfte, att bidra till att fler kvinnor kan leva sin fulla potential.

Allt eftersom arbetet pågick så smög sig osäkerheten på, har jag verkligen något att bidra med?

Är det någon som vill lyssna på mina videos? Läser någon bloggen? Statistiken visar att det inte är det utfall jag hade önskat, mina sociala medier växer inte tillräckligt. Allt detta bidrog till att jag började tvivla stort på mig själv.

 

Det var nog en dålig ide, det är kanske bäst att jag lägger av.

 

Tankar om att jag orkar inte fortsätta, att jag inte har något att förmedla till människor hade fått stor stor plats i mitt inre. Det är ju ändå ingen som lyssnar på det jag har att säga, det är nästan ingen som tittar på mina videos. Varför ska jag fortsätta?  Jag är helt kass på det jag gör!!!

 

Blev medveten om ett mönster som skapar osäkerhet

När jag var på botten av min osäkerhet och tyckte synd om mig själv, började jag reflektera över mitt tidigare mönster. Just vid 6 månader är det en kritisk punkt när jag har tagit mig an något nytt, precis då är tvivlet som störst.

Tidigare när jag bytte riktning i företaget var det exakt samma mönster, jag tvivlade och hade tankar om att det är lika bra att sluta. Fast det jag gjorde då var att jag tog hjälp utifrån med att lägga en mer konkret plan. Tog ett nytt beslut att fortsätta i 12 veckor till med ett riktat fokus. Det var då det vände och det blev ett resultat som jag inte kunnat drömma om.

 

Lika så när vi bestämde oss för att sälja huset och flytta utomlands var det också jättejobbigt vid 6 månader. Då funderade jag på allvar om det verkligen var ett sådant bra beslut att ta hela familjen och flytta. Tur nog så höll vi fast vid beslutet och fortsatte, resten är en framgångssaga för hela familjen

 

Nu befinner jag mig åter vid 6 månader. Jag vet att det som gör skillnaden är att fortsätta trots tvivel och osäkerhet, att det som skiljer från att inte lyckas till att lyckas är att fortsätta och inte sluta.

 

I den här videon berättar jag vad som gav  mig just den inspiration som jag behövde. Det är en fantastisk historia av Nas Daily som befann sig i exakt i samma situation som jag. Han tvivlade starkt på sig själv. Men han FORTSATTE trots sitt TVIVEL.

 

Det jag också blev medveten om var att jag behöver hjälp, hjälp med att se allt från ett större perspektiv. Som hjälper mig att se det jag inte själv klarar av att se. Därför har jag anlitat en otroligt kompetent coach, någon som hjälper mig att se allt lite mer nyanserat.

 

TIPS till dig som känner osäkerhet och tvivel

Mitt tips till dig är att ta hjälp av eller prata med någon som har kunskap inom ditt område. Jätteviktigt att inte hålla allt inom dig själv, hitta en person som kan hjälpa dig att zooma ut och titta på det från en annan synvinkel.

 

Ställa frågor till dig själv, vad kommer osäkerheten ifrån? Vad är det som hindrar dig? Vad vill du?

Ju mer frågor du ställer till dig själv desto mer klarhet får  du.

 

Sluta INTE, det är så många som faller och inte orkar hålla ut innan det vänder och blir din FRAMGÅNG.

 

Därför kommer jag fortsätta för någon gång vänder det.

 

Läs mitt tidigare blogginlägg om hur jag förhåller mig till motgångar.

Med kärlek

Therese

2018-04-21T10:47:10+00:00 By |Kommentarer inaktiverade för Hur jag hanterar OSÄKERHET och TVIVEL