Hantera stress som digital nomad | 3 bästa tips|

Att hantera stress som digital nomad är en förutsättning för mig och familjen, då vi har ett intensivt levnadsätt. I livet som digital nomad finns det fördelar och nackdelar.

I det här inlägget berättar jag om det som jag upplever som en extra utmaning och hur jag förhåller mig till det. Jag ger dig mina 3 bästa tips i att hantera stress, dessa har gett mig dramatiska skillnader i mitt liv. Om du följer dessa kommer du uppleva stor skillnad i ditt liv också.

Baksidan av att vara digital nomad

Jag lever som digital nomad sedan 2016 och har flyttat mellan olika länder och även bott på olika platser i Sverige. Jag älskar friheten att vara platsoberoende och att ha möjlighet att upptäcka nya miljöer.

Men det finns en baksida av att flytta ofta, nämligen att det tar både tid och energi. Först all logistik och planerande, avtal sägas upp och nya skapas. Sen packa ner alla tillhörigheter, städa, packa upp i nya boendet.

Dessutom ska alla arbetsuppgifter skötas, deadline hållas och kreativiteten vara i topp för att skapa nya videos till youtube och för att blogginlägg ska skrivas.

Det är otroligt lätt för mig att bli super stressad och tycka att det är jätte drygt med allt som måste fixas.

Men efter att jag blev mer medveten om hur jag fungerar gällande stress, har jag tre förhållningssätt som jag lever efter. Dessa förhållningssätt gör mitt liv som digital nomad mycket lättare, men du behöver inte vara digital nomad för att använda dig av dem.

 

Mina tre tips på att eliminera stress

Börja med att skapa dig en överblick över situationen som stressar dig. Vad är det som egentligen behövs göras? Prioritera det viktigaste, du kanske kan boka om vissa saker till senare. Prioriteringarna gör att du kommer behålla din energi även om det är mycket.

 

Håll dig lugn i dina tankar, för ett klart sinne är inte stressat. Det är med våra tankar som vi skapar stress. Vi tänker på allt vi måste göra, hur vi ska hinna osv. Just dessa tankar skapar stress. Men om du håller dig lugn så är du mycket mer effektiv och ser klart över situationen.

 

Släpp pressen på att det måste vara perfekt. Pressen på att allt måste exakt vara som du tänkt dig. Att det måste ske i rätt tid osv.Vad är det värsta som kan hända om det inte blir som du tänkt dig? Oftast så är det inte någon större skada skedd om det blir lite senare än tidsramen, eller att det inte blev så perfekt som du tänkt.

 

Var snäll med dig själv och släpp pressen på dig själv.

 

Titta på videon  

 

Vill du veta hur jag strukturerar min dag som digital nomad kan du läsa här

 

Ha en fantastisk dag!

 

Med kärlek

Therses

2018-04-13T19:29:17+00:00 By |Kommentarer inaktiverade för Hantera stress som digital nomad | 3 bästa tips|