Hur jag förhåller mig till motgångar

Alla människor upplever någon gång att de har motgångar i livet, det uppstår hinder hela tiden. Men det som har varit den stora skillnaden för mig är hur jag förhåller mig till motgångarna. Ur motgångar går det att hämta en massa värdefull information som tar oss vidare.

I det här inlägget berättar jag om mina senaste motgångar och hur jag hanterade dem. Jag delar mina 4 steg till att omvandla motgångar till värdefull livserfarenhet.

Mina senaste motgångar

 

Jag har upplev många motgångar i mitt liv, både i det privata och i mitt företagande. Det hör livet till, det går både upp och ner. Motgångar i företaget kan ibland vara extra kämpiga, speciellt om det medför ekonomiska konsekvenser.

 

Jag har under de senaste månaderna arbetat med ett jättespännande projekt tillsammans med en kollega, jag har sett en stor potential och att det skulle gå att göra det riktigt bra. Jag visste också att det skulle kunna bidra och göra skillnad för många människor. Som alltid så tar allting mycket längre tid än vad man räknat med från början och det är energikrävande oavsett hur roligt det än är. Jag har investerat både tid och pengar i projektet.

 

Men av olika faktorer valde vi att sätta projektet på paus tills vidare, vi vet inte i dagsläget om vi ska genomföra det alls eller hur lång pausen ska vara.

 

När vi tog beslutet så tillät jag mig att känna alla känslor. Jag hade känslor av besvikelse på mig själv, jag hade tankar om att det var bortkastade tid. Jag kände att jag hade förlorat pengar. Mitt ego hade tagit över och i det tillståndet så är det väldigt begränsande tankar och känslor. Men jag bara accepterade att jag kände som jag gjorde.

 

Dagen efter hade jag fått distans till mina känslor, då zoomade jag ut och såg det ur ett större perspektiv. Jag ställde frågor till mig själv som; Vad kan jag lära mig av detta? Vad har det för betydelse? Vad hade hänt om jag inte påbörjat projektet?

 

Det såg jag att vi lärt oss massor och gjort nya erfarenheter, vi hade utvecklats och tagit oss igenom rädslor och hinder på vägen. Utveckling som jag hade missat om hade valt att inte genomföra projektet.

 

Sen att jag hade haft tankar om att det kostat mig pengar är bara ett bristtänk. Pengar är energi som ska flöda fritt, det kommer och går. Ju mer som är i omlopp desto större kan överflödet bli.

 

Efter att jag reflekterat och fått svaren så släppte jag alla tankar jag tidigare haft, det var endast den värdefulla informationen som jag tog med mig.

 

Från det läget vart det ett nytt oskrivet blad, vad är nu möjligt i mitt liv? Då började jag lyssna inåt, vad vill jag nu skapa i företaget? Från den plattformen är det en helt annan förutsättning än om jag hade befunnit mig i det läget då jag fortfarande ältade varför det inte blev som jag tänkt.

Länk till Youtube klippet om samma ämne.

Följ de här 4 stegen om du får motgångar i ditt liv

Tillåt dig känna alla känslor och acceptera att du känner som du gör.

Zooma ut och titta på situationen från ett nytt perspektiv. Ställ frågor till dig själv.

Vad har jag lärt mig?

Kunde jag gjort på något annat sätt?

Vad är det viktigaste jag tar med mig?

Hur kan jag omvandla min motgång till min fördel?

 

Släpp därefter alla begränsande tankar om situationen och gå vidare. Motgångar är vad det är, men det är vad vi ger den för betydelse som räknas.

 

Vad är nu möjligt i ditt liv, med de nya erfarenheterna som du tagit med dig?

 

Läs tidigare inlägg om att starta och driva eget företag här

 

Lycka till!

 

Med kärlek

Therese

 

 

 

 

 

2018-04-06T18:50:44+00:00 By |Kommentarer inaktiverade för Hur jag förhåller mig till motgångar