fbpx
Välj en sida

Intervju med Malin Hammar-Blomwall om att jobba online och följa sitt hjärta

Malin Hammar-Blomwall berättar om sin historia från fast anställd till att bli digital nomad. Hon berättar om flytten till Kina där hon fick möta sig själv och äntligen kunde leva på riktigt.

Frågor som varför är jag i ekorrhjulet och vad vill jag med mitt liv? Kommer besvaras  av Malin i den här intervjun. Du kommer också få Malins 3 bästa tips till hur du också kan bli digital nomad.

 

Jag besökte Malin Hammar-Blomwall i hennes vackra hem i Sigtuna. Malin är en person som jag sett mycket i sociala medier och i olika grupper där hon har profilerat sig som digital nomad.  Jag blev nyfiken på att ta reda på vilken person hon är och hur det kommer sig att hon blivit digital nomad.

 

Berätta om dig själv Malin

Jag älskar möten mellan människor och har en tidigare bakgrund  inom marknadsföring och från reklambranschen.

Idag driver jag  eget företag online  som brand och business designer.

Jag vill hjälpa människor att glittra online genom att ta fram det bästa ur företag och människor, jag hjälper dem att hitta sin personlighet online.

Det är viktigt att hitta sitt unika varumärke och stå ut samt vara sann i sig själv.

 

Vad var det som gjorde att du tog steget till att bli digital nomad?

Det var under tiden då jag och familjen hade flyttat till Beihai i Kina under 2 år, min man fick  möjlighet via sitt jobb att arbeta och bo där. Jag var tjänstledig från mitt dåvarande jobb och hade tid att reflektera och komma i kontakt med mina drömmar och vad jag vill göra i livet.

 

Under tiden då vi bodde där så kom vi i kontakt med många olika människor från hela världen och jag började ställa mig frågan vad är det som är viktigt? Mina värderingar förändrades och jag undrade varför är jag i det här ekorrhjulet?

Varför köper jag dyra kläder och hela tiden strävar efter mer?

Det jag upptäckte var att jag hade aldrig varit så lycklig i hela mitt liv när jag hade så lite av materiella saker. I stället så reste vi tillsammans och träffade människor som utstrålade värme och gemenskap.  När vi levde i det lilla och enkla så var det äkta. Jag hade tid för barnen och tid att umgås med min man, tid att resa, utvecklas och leva på riktigt.

 

Då kom idén om att erbjuda och hjälpa människor med branding och business coaching online, som jag har som passion och älskar att göra.  

 

Mitt nomadliv ser idag ut att jag har två baser jag utgår ifrån, Sverige och Frankrike. Däremellan så reser vi mycket.

 

Vilken är din viktigaste insikt från tiden i Kina?

Att lita på min inre känsla och inte tänka på vad andra tycker. Utan det som är viktigt är vad vill jag och vad drömmer jag om. Jag vill leva livet fullt ut, för vi vet aldrig hur lång tid vi har kvar att leva. Jag vill känna att jag har gjort allt jag drömmer om innan det tar slut.

 

Hur reagerade er omgivning på att ni skulle flytta utomlands i två år?

Vår släkt var positiv, men de var också vana med att vi reste mycket tidigare. Men barnens skola och vissa vänner tyckte nog att vi var lite oansvariga som drog upp barnen ur deras trygghet och inte hade ordnad skolgång där de fick lära sig svenska och matte.

Men vi såg möjligheterna med att barnen skulle få lära sig ett nytt språk, bli bättre på engelska och uppleva äventyr.

 

Hur var det för barnen under tiden utomlands?

De fick uppleva en helt annan skolgång än de var vana med från Sverige, där artighet är en viktig ingrediens. De fick även uppleva och se hur det är att gå på internatskola, att barnen som gick på skolan bodde där och kanske fick träffa sina föräldrar 1 gång om året. Det gav mina barn insyn i att livet kan se ut på olika sätt.

 

Fördelar med att vara digital nomad?

Att ha friheten att jobba vart jag vill i världen, att vara platsoberoende. Nu vill jag inspirera andra människor att leva sitt drömliv.

 

Nackdelar med att vara digital nomad?

Om det inte finns ett fungerande wi-fi så är det en begränsning. Sen vill jag inte trivas för bra på ett ställe,  jag vill ha friheten att åka vart jag vill och följa mitt hjärta och mina drömmar. Jag vill inte tyngas ner av materiella saker och relationer som gör att jag inte vågar vidare.

 

Hur tycker du att det är att leva och bo i Sverige?

Jag tycker att det är väldigt tråkigt då vi stänger in oss och gör oss själva upptagna och inte är mer spontana. Klimatet begränsar på många sätt och gör att vi inte har spontana möten. När jag bor i Frankrike så träffas vi ute på stranden och har barbeque och alla får vara med, i Sverige upplever jag mycket mer grupperingar.

 

Hur ser ditt drömliv ut?

Att vi flyttar utomlands igen några år, till tex Mexico eller Costa Rica. Jag har många platser jag älskar och vill uppleva. Där  skulle jag vilja driva någon resort eller anordna retreats och samla entreprenörer och hålla kurser. Kanske skriva en bok, jag skulle också vilja jobba online till stor del.

 

Malin Hammar-Blomwall ger dig 3 tips till att bli digital nomad

 

Bygg upp ditt företag online så att du inte är platsberoende. Hitta din passion och skapa företaget utifrån det. Undvik att skapa något för att det tex bara är ekonomiskt bra, för då blir det inte hållbart i längden och inte äkta. Utan följ dina drömmar.

 

Tänk på att stå ut och hitta det som är unikt med dig och ditt företag, konkurrensen är idag stor. Därför är det viktigt att ta fram färger och former, använda sig av sitt bildspråk när vi tänker på branding. Att det blir snyggt och professionellt, och bli duktig inom ett område.

 

Omge dig med människor med stora drömmar som tex entreprenörer, läs mycket böcker och lyssna på poddar som ger dig inspiration att följa din dröm. De fem personer som man umgås mest med påverkar en mest, så titta på vilka människor du har i din omgivning. Är det människor som följer sina hjärtan? Eller är det människor som inte vågar drömma?   

 

Se hela intervjun

 

Läs inlägget där jag intervjuar Andreas Uhr om att vara digital nomad.

Vill du veta mer om Malin Hammar-Blomwall kan du besöka hennes hemsida malinhammarblomwall

 

Med kärlek

Therese

0 kommentarer