fbpx
Välj en sida

Hur du ökar din självkänsla med hjälp av de tre principerna

Jag har tidigare trott att det är något som fattas mig, att jag föddes utan självkänsla. Därför har jag gjort stora ansträngningar för att få självkänsla och stärka mig själv. Det har fungerat sådär. När jag förstod hur vi människor fungerar utifrån de tre principerna har jag nu en stark självkänsla. I det här inlägget kommer jag ge dig förståelse för hur självkänsla skapas så att du också kan få stark självkänsla.

 

Sökandet efter min självkänsla

Jag har så länge jag kan minnas haft vad jag trott varit en dålig självkänsla, att jag inte är tillräckligt bra. Jag har inte trott på mig själv, inte tyckt om och älskat mig själv. Därför har jag intensivt sökt efter att få en bättre självkänsla, jag har gjort massor av tekniker för att få en stark självkänsla. Jag har skrivit bra egenskaper om mig själv varje kväll, jag har tittat mig i spegeln och sagt hur fin jag är. Jag har gjort affirmationen  och sagt till mig själv vilken bra självkänsla jag har.

 

Det jag märkte var att ibland hjälpte alla tekniker utmärkt och jag kände att jag hade en bra självkänsla, ibland fungerade det inte alls fast jag använde alla tekniker.

 

Vissa gånger upptäckte jag att jag hade bra självkänsla fast jag inte använt någon teknik på länge. Hur kom det sig? Vad beror det på?

 

Hur jag fick stark självkänsla genom de tre principerna

Sedan jag lärde mig om hur vi människor fungerar utifrån de tre principerna sinne, medvetande och tanke fick jag en förståelse för att en bra självkänsla är vår grundinställning. 

Läs mitt tidigare inlägg om 10 saker jag lärde mig från Michaels Niells Ted talk

 

I vår grundinställning har vi välmående, harmoni, kreativitet och stark självkänsla.

 

Det är alltså ingenting vi behöver träna och bygga upp, det finns naturligt i oss när vi mår bra.

 

Tidigare när jag kände att jag inte hade en bra självkänsla så hade jag tankar om att jag inte har en bra självkänsla.

Alltså tänkte jag tankar om att jag inte är tillräckligt bra, och när jag valde att tro på den tanken och göra den till min verklighet så fick jag tankar om att jag har dålig självkänsla.

 

Alla negativa tankar jag tänkte om mig själv gjorde jag till min sanning. Men det är inget annat än en tanke! Hjärnan hittar på en massa påståenden om mig själv som inte är sant, men som jag valde att tro på. Se youtube klippet

 

Hur kommer jag till grundinställningen?

Vi människor har en förmåga att komplicera saker och tror att livet ska vara invecklat och svårt, att det är hårt att leva. Den inställningen har jag tidigare haft, men har nu fått erfara en annan sida av livet.

 

För när jag förstod att vi tänker en massa tankar hela tiden, både positiva och negativa. När vi väljer att tro på den negativa tanken så kanske det skapas stress, oro och ev dåligt mående inom oss. Sen går vi runt och tänker tankar om att vi mår dåligt eller hur stressade vi är. Vi befinner oss i en nedåtgående spiral.

 

Om vi då stiller vårt sinne och förstår att det som händer i våra tankar endast är tankar, då skapas det ett lugn inom oss. Då kommer vi tillbaka till vår grundinställning av välmående, harmoni och självkänsla.

 

När jag låter negativa tankar passera och stillar mitt sinne då träder välmående och självkänsla fram.

 

Nu när jag vet att det är bara en tanke, då låter jag den passera.

 

Du är helt fantastisk precis som du är!

 

Med kärlek

Therese

0 kommentarer