fbpx
Välj en sida

Intervju av min man Andreas Uhr om att vara digital nomad och jobba hemifrån

Att bli digital nomad och ta hela familjen med sig och flytta utomlands är en stor omställning. Att bli tvungen att möta sig själv på alla plan, att tänka nytt och börja jobba online. I det här inlägget kommer ni få höra min man Andreas perspektiv och vad det har gett honom för insikter att vara digital nomad.

Hur har din upplevelse varit av att bo i Thailand och Portugal?

-Jag har utvecklats jättemycket, gjort nya insikter om mig själv och hur jag levt mitt liv tidigare. Förut sprang jag i ekorrhjulet och hann inte stanna upp och reflektera över -Vad vill jag med mitt liv?

Tiden utomlands har gett mig möjlighet att bli mer jag, Andreas.

Sedan är Thailand och Portugal väldigt olika kultur mässigt och gav olika möjligheter. Thailand hjälpte mig att släppa mer på mitt kontrollbehov, är väldigt svårt att ha kontroll i Thailand. Portugal är mer likt Sverige, men det jag tog med mig därifrån är att det är väldigt vänliga människor och lättare att nätverka.

 

Hur har det gått för barnen på våra resor?

-Det har gått fantastiskt bra. De fick en möjlighet att blomstra och hitta sin kreativitet. De har blivit mycket bättre på att söka nya kontakter och se att livet kan levas på många sätt. De har fått en grundtrygghet i sig själva, som de inte hade innan vi åkte.

 

Lyssna på ljudboken Familjen Uhrs äventyr 

 

Steget till att bli digital nomad och platsoberoende

 

Hur tycker du att det fungerat att bli digital nomad?

-Då vi hade byggt upp ett företag som inriktat på fysiska möten med kunder, så var det till en början en utmaning och omställning att enbart jobba online. Men vi fick vara kreativa och hitta nya lösningar. Det finns fantastiska verktyg att använda sig av, så coachning och kundmöten är inga problem idag att sköta hemifrån och från nätet. Det har gjort att vi kan jobba vart vi vill ifrån i världen. När jag är i Sverige väljer jag ibland att ha fysiska möten för att jag tycker att det är roligt med en variation. Men det gäller att ha ett öppet sinne och se lösningar, det skapar nya möjligheter.

 

Hur utvecklade du arbetet online när vi bodde i Portugal?

-Jag började med att nätverka och skapa nya kontakter via sociala medier, införde dialoger med nya människor online. Det fungerade jättebra, vilket tog mitt företagande till en ny nivå.

 

Behövs det några speciella färdigheter för att jobba hemifrån och som digital nomad?

De två största nycklarna som behövs är disciplin och struktur, eftersom det är ingen som säger åt dig vad du ska göra utan det är helt upp till dig. Det är lätt att hamna i saker som inte tar din business framåt, att din uppmärksamhet hamnar på tex sociala medier och inte är arbetsrelaterad. Så det är lätt att jobba hemifrån och samtidigt lätt att låta bli.

 

Vad är skillnaden mellan att bo utomlands och i Sverige?

-I Sverige upplever jag mer att människor är slutna, inte lika öppna för att skapa nya kontakter. Speciellt på vintern när mörkret gör att vi håller oss hemma och knappt går ut. Sol och värme gör människor gladare och mer kontaktsökande. Det är mina iakttagelser och skillnader.

 

Är det lätt att gå tillbaka till gamla mönster när du kommer tillbaka till Sverige?

-Ja det går jättefort att trilla tillbaka i gamla mönster och invanda vanor, att bli den personen jag var innan jag bytte liv. Även att bli bekväm och inte vilja utmana mig själv att gå utanför min trygghetszon. När vi reser så behöver jag gå utanför det bekväma och då upptäcker jag att jag är mer modig än vad jag trodde att jag var.

 

Hur tänker du inför framtiden som digital nomad?

-Jag vill utöka företaget och skapa fler digitala produkter och tjänster, för att skapa ännu mer frihet. Jag ser väldigt ljust på framtiden och jag är öppen för nya möjligheter.

Se intervjun på youtube.

 

Livet är till för att uppfylla drömmar 

Med kärlek

Therese

0 kommentarer