fbpx
Välj en sida

Magiska formeln till flow

Jag får frågor flera dagar i veckan angående flöde eller flow som jag kallar det. Jag får intrycket att många personer har svårt att förstå sig på hur man sätter sig i flow och hur det fungerar. I det här blogginlägget ska jag försöka förenkla betydelsen och eran uppfattning av flow.

 

Ordet flow kan kännas främmande och abstrakt för många, men jag är helt säker på att du som läser detta någon gång har hamnat i en djup koncentration där idéer och möjligheter flödar. Det är stadiet jag vill att du ska kunna uppnå genom medvetna handlingar.

 

Livet innan flow

För 6 år sedan hade jag inte någon direkt koll på vad flow var för något, mer än att jag märkt skillnad i när jag tävlade inom motorsporten. När jag hade tankar om vilka jag tävlade emot eller att det var ogynnsamt underlag på banan, då fungerade aldrig körningen riktigt bra. Fick liksom inte till något flyt i körningen. Men om jag däremot släppte alla tankar på konkurrenterna, eller om tex tankar på underlaget så fick jag mycket större flyt i körningen. Det jag förstår nu i efterhand var att ju mindre jag fokuserade på mina mentala konstruktioner desto mer flow fick jag i körningen.

 

För bara några år sedan hade jag svårt med koncentrationen och distribuera min energi på rätt sätt. När jag väl skulle göra en utmanande uppgift så tog det all min mentala energi och jag var helt slut efter “sektionen”. Nu när jag reflekterar på det och är medveten om flow så förstår jag att uppgiften jag skulle få gjort gjorde mig inte motiverad eller inspirerad på något plan.

 

Att skapa flow i sitt liv är väldigt enkelt och livet blir därefter väldigt lätt. Jag kan ha tillgång till flow hela tiden, men eftersom jag är en tänkande varelse med en massa tankar går jag lätt vilse och tappar flow.  Jag ska berätta om hur jag har gjort och hur jag använder det inom alla områden i livet.

 

Hur jag hanterar flow i mitt liv

Flow handlar enbart om hur du förhåller dig till dina tankar. Om du ser på något från en negativ synvinkel så kommer det förbli negativt och flow är helt uteslutet ur den ekvationen. Det är alltså helt omöjligt att gå in i flow om du förhåller dig negativt till en situation, person eller upplevelse. Så från och med nu så vill jag att du sätter på dig ett par nya glasögon och öppnar upp för en ny värld.

 

När du väljer att se uppgiften du har framför dig med en positiv inställning och en bra energi så kommer du efter bara några minuter känna hur nya idéer kommer till dig. Det handlar alltså om att använda en positiv inställning och göra något aktivt för att hamna i flow. Man måste helt enkelt starta, så börja med att ta små steg mot det du vill skapa eller uppnå.

 

För handlar det om att inte fastna i det negativa, om vi har en negativ inställning är det som jag ser det omöjligt att få flow. Om vi jämför oss och tittar snett på andra människor stryps flow direkt, likaså om vi känner avund. “Att andra har det mycket bättre än oss själva”

 

Det är väldigt svårt att eliminera negativa tankar helt och hållet. Så det gäller helt enkelt att välja vad man fokuserar på. När jag får in en negativ tanke i mitt huvud så gör jag dem inte till min verklighet.

 

Om vi  börjar med att  stilla våra tankar då träder ett klart sinne fram och vi får ett lugn inom oss. När vi är i klarhet så har vi möjlighet att få flow i livet.

 

När jag har ett lugnt sinne då har jag möjlighet att höra min inre röst och min inre visdom och se saker från en helt annan synvinkel. Det gäller att ha tillit till den inre rösten som försöker vägleda oss i rätt riktning.

 

När vi har ett lugnt sinne och lyssnar på den inre vägledningen då behöver vi ha tillit till att den inre rösten guidar oss till rätt väg och mot vår vision. Det är väldigt lätt att gå upp i huvudet och tänka en massa tankar, analysera och lägga in värderingar och tolkningar. I analyserandet och kontrollen har flow svårt att infinna sig.

 

Ibland behöver vi öva oss i att ha tillit, då vi är så vana vid att kontrollera allt med våra tankar. Titta på min video där ger jag mer personliga exempel.

Jag har tidigare haft ett stort kontrollbehov, men jag upplevde att genom att leva i kontroll så stryps livsflödet. Kontrollen hindrade mig från att uppleva livsglädjen och harmoni.

Jag fick börja med att i små steg släppa på kontrollen och ju mer jag tränade mig själv desto lättare gick det.

 

När jag har ett lugn i mitt sinne, jag fastnar inte i mina negativa tankar och jag lyssnar aktivt på den inre rösten. Rösten jag pratar om kan uttrycka sig i att du helt plötsligt vet hur du ska lösa ett problem, eller att du känner vad som är rätt för dig. När det blir klart i huvudet så kan nytt träda fram och du är i flow.

Du kanske får nya erbjudanden och ges möjligheter som du kanske missar om du är upptagen i dina tankar.

Läs mitt tidigare inlägg om att följa flödet

 

Frågor jag får av personer i min omgivning angående flow

Nu när jag börjat publicerat blogginlägg och youtube videos om flow så är det många i min omgivning som blivit nyfikna. Nedan kommer de mest ställda frågor som jag tänkte svara på.

 

  • Vad är egentligen flow?

Jag hoppas du fått en bättre uppfattning av vad flow egentligen är genom det du läst i inlägget än så länge. Om du har fler funderingar så skulle du kunna boka in ett coachsamtal.

 

  • Hur får jag flow i mitt liv?

Genom att släppa på kontrollen och ha tillit till att du blir guidad i rätt riktning i livet. Våga lyssna till ditt inre. Släpp det negativa och gör inte gör det till din verklighet, då får du sinnesro. Och i sinnesro ser du livet klart och tar dem bästa besluten.

 

  • Hur använder jag mig av flow när jag är frustrerad eller omotiverad?

Det går inte att använda sig av flow förens du slutar se på situationen negativ eller ur frustration. Börja titta på vad som skapar frustrationen. Acceptera att du är omotiverad, för i acceptansen så skapas stillhet. Bryt möstret, gör något helt annat tills du är i bättre sinnestämmning.

 

  • Varför försvann flow?

Oftast handlar det om att vi har gått upp i huvudet och har en massa tankar om situationen, som jag skrev tidigare, det handlar om tillit och att vara i en lugn sinnestämmning. Sen kan det vara så att livets riktning ändras, lyssna därför aktivt inåt.

 

Flow är lekfullhet, glädje  och nyfikenhet.

 

Ta inte livet på så stort allvar!  Njut och ha roligt så kommer flow.

Med kärlek

Therese

 

0 kommentarer