fbpx
Välj en sida

Hur jag lever upp till min fulla potential

Jag fick en fråga från en av mina läsare vad jag egentligen menar med fulla potential? Jag kommer i det här inlägget berätta om hur min resa har sett ut från att leva ett begränsat liv, till idag när jag lever min fulla potential. Jag kommer även dela med mig av en guide med de viktigaste budskapen till hur du kan leva din fulla potential.

Mitt liv innan jag levde min fulla potential

Jag har sedan 2012 haft ledorden att jag vill inspirera människor till att leva sin fulla potential. Jag har längtat efter att få uppleva det själv i mitt liv. Hur är det egentligen att leva sin fulla potential? Jag och min familj levde i ett litet samhälle, trodde att vi levde i vårt drömhus. Jag drev eget företag och kämpade på i livet med alla måsten, all stress och press som stundtals ledde till att jag mådde dåligt. Jag minns det så väl, det var en tisdag  i februari 2015 och jag hade tagit en dag ledigt från mina säljuppdrag. Jag satt i min vita soffa och det var något som skavde, jag hade en känsla att jag levde i en lögn. Jag utforskade och reflekterade vad handlar det om? Jag fick då en insikt som gjorde det svårt att fortsätta i samma hjulspår. Att blunda inför det faktum att jag inte är den jag utger mig för att vara och nu får det vara nog.

Hur ska jag kunna inspirera människor att leva sin fulla potential om jag själv inte gör det? Vad visste jag om att leva sin fulla potential?

Då bestämde jag mig för att jag vill börja ta stegen mot min fulla potential. Efter det beslutet tog det ett och ett halvt år innan jag fick uppleva det.

Att uppleva sin fulla potential

Ett av besluten som jag och min familj behövde göra för att vi alla skulle kunna få uppleva vår fulla potential var att sälja huset och alla saker för att flytta till Thailand. Det var som att börja om livet på nytt. Vi fick nya insikter om vad som var viktigt och gjorde val efter de insikterna. Lyssna på min ljudbok om flytten till Thailand här.

Nu behöver man inte flytta till Thailand för att nå sin fulla potential, utan det handlar om en om att få en större förståelse för hur vi fungerar. Jag levde inte i min rätta miljö när vi bodde i huset  i Gustafs, jag blev instängd i en lite box och kände mig så begränsad. Jag som älskar upplevelser, resor och nya kulturer. Jag behövde bli sann mot mig själv, vad är det mitt hjärta längtar efter?

Det jag gjorde sen var att släppa kontrollen och istället leva med tillit. Att lyssna på min inre röst och reflektera över de val jag gör. Är det val utifrån rädsla eller är det val utifrån kärlek till mig själv?

Jag fick en ännu större förståelse för att jag har tillgång till mitt välmående hela tiden. Bara jag släpper taget om alla negativa tankar och begränsningar så har jag tillgång till min potential.

Att uppleva min fulla potential har inneburit utmaningar för mig, då jag har gått utanför min komforzone och vågat provat göra nya saker. För det är ju det som livet handlar om, att växa som person. Att våga och prova nya möjligheter och även att njuta av livet. För mig är fulla potentialen oändlig, den expanderar med oss människor ju mer vi utvecklas. Bara för att du nått en nivå av din potential så betyder det inte att det är allt du kan uppnå, att det finns ett tak för din fulla potential. Ju mer du utforskar dig själv desto mer upplevelser får du av din fulla potential.

Guide till att nå din fulla potential

Börja med att bli medveten om hur du lever ditt liv just nu, använder du din fulla potential? Eller har du mer att ge av dig själv till ditt liv? Reflektera och våga vara ärlig och sann mot dig själv, om det uppstår rädslor våga möt dem. Utforska vad är det ditt hjärta längtar efter?

Släpp sedan på alla begränsande tankar som du har om dig själv och hur du upplever världen, inse att de håller dig tillbaka från det liv som du förtjänar att leva. För att uppleva mer dig själv släpp på kontrollen, kontroll stryper livsflödet och livskraften.

Ta beslut när du är klar i huvudet, det vill säga inte när du är förvirrad eller försöker forcera fram ett beslut. Det är vid ett klart sinne du tar beslut från din fulla potential, din potential är oändlig och expanderar med dig och din personliga utveckling.

Steg 1.

Var ärlig och autentisk mot dig själv och din omgivning.

Steg 2.

Våga stretcha dig själv och gå utanför din komfortzone.

Steg 3.

Inse att du är fantastisk och att du är värd det bästa i livet.

Livet är magiskt om vi öppnar upp för det, har du tid att inte uppleva det? Livet är alldeles för kort för slösas bort på att inte vara den du är och kom till jorden för. Låt oss tillsammans bli vår bästa version av oss själva. Vad är då möjligt?

Titta på youtube videon  där jag berättar om att leva sin fulla potential.

Med kärlek

Therese

0 kommentarer