Hur jag strukturerar min dag som digital nomad

 

Hur min vecka ser ut som digital nomad

Oavsett vart vi befinner oss i världen finns behovet av att få en fungerande vardag, speciellt viktigt då vi har barn i skolåldern. Allt ska fungera med barnens skola, matlagning, kompisar och familjetid. Då jag är egenföretagare och digital nomad är det väldigt viktigt för mig strukturera min arbetsdag, få tid för egen reflektion och även få in fysisk träning. Att få till balansen mellan arbete, familj och träning är inte helt lätt alla gånger. Men jag känner mig själv och jag vet hur mycket mer produktiv och strukturerad jag är som digital nomad när jag har mina rutiner.

Jag har varit digital nomad i 1,5 år, bott i Thailand i 8 månader, senare i Portugal och har precis flyttat till Sverige och bosatt oss i en ny stad. Att flytta på det här viset kräver stor planering och är tidvis energikrävande, men i gengäld ger det mig och familjen så mycket frihet.

Mina prioriteringar i livet just nu är familjen, skapa en webbutbildning samt lägga fokus på min youtubekanal, hemsida och blogg. Min kreativitet och inspiration flödar och allt känns oerhört spännande och utvecklande.

Morgon

Jag börjar med att väcka barnen och vi gör sen frukost tillsammans samtidigt som vi lyssnar på någon uppiggande musik, en favorit är “Love my Life” med Robbie Williams. Vi äter lika frukost varje morgon tills vi tröttnar och då byter vi. Just nu serveras det gröt av havregryn och quinoa, i den har vi kokosolja och kanel. Som sötning har vi ett äpple och till det havremjölk. I flera år har jag startat dagen med citronvatten och ingefära, det är så gott och jag blir pigg av det. Jag använder hett vatten som jag häller över en citronskiva tillsammans med skivad ingefära, låter dra. Så gott och nyttigt! Därefter skjutsa barnen till skolan.

Arbetsdag

Efter att ha skjutsat barnen så sätter jag mig direkt vid skrivbordet (om det finns något där jag bor) och börjar jobba. På måndagar brukar jag brainstorma veckans innehåll till bloggen och till min youtube kanal tillsammans med en av mina samarbetspartner.

Jag försöker prioritera min tid att jag alltid spenderar mina första timmarna åt mina högsta prioriteringar. Efter dem är klara så har jag oftast 1-2 möten. Möten är oftast gällande den kommande webbutbildningen, hemsida / branding och även coach samtal med mina klienter i Sverige. Jag försöker på en daglig basis underhålla  mina sociala medier, nätverkar online med andra entreprenörer och jobba skriva på kommande projekt.

På torsdagar färdigställer jag blogginlägget samt gör klart manuset till videon. Ställer i ordning där jag ska filma och sedan filmar. Därefter redigering.

På fredagar lägger jag upp videon på youtube, publicerar blogginlägg och publicera också inlägget på sociala medier.

Familjetid

När barnen kommer hem från skolan runt 15.00 så försöker jag vara klar med arbetsdagen så jag kan fokusera eftermiddagen på barnen. Är barnen och leker med kompisar brukar jag oftast passa på att jobba.

När barnen har lagt sig brukar jag fortsätta jobba, ha coach samtal, svara på mail eller fortsätta med någon utbildning jag går för tillfället.

På helgen är jag oftast helt ledig och vill umgås med familjen, vi brukar hitta på någon utflykt eller aktivitet. Ibland behöver jag jobba och gör då det under några timmar, försöker då att göra det effektivt så att jag sen kan vara närvarande tillsammans med familjen.

Vardag i flow

Att vara digital nomad och entreprenör är för mig ett ganska ensamt jobb eftersom jag inte har några arbetskamrater jag träffar i fysisk form, alla de möten jag har sker oftast online. Allt arbete jag gör är från egen drivkraft och motivation. Det gör att det är extra viktigt att jag håller mig i rätt flow och flöde för att ha kreativitet och inspiration att genomföra mina arbetsuppgifter. Jag behåller mitt flow genom att stilla mina tankar, vara i nuet och inte kämpa fram mina resultat. Läs mitt tidigare inlägg om flöde.

Investering i mig själv

Jag är en nyfiken och hungrig person på livet, jag älskar att lära mig nya saker. Därför går jag ofta utbildningar, lyssnar på webinar eller podcast inom personlig utveckling eller entreprenörskap.

Det var via utbildning jag köpte av Camilla Lebert Hirivi, skapa din livsvision, som inspirerade mig i att ta steget att flytta till Thailand och även att bli en digital nomad. Läs Camillas blogginlägg “Nomadlivet är det värt det

I slutet av januari ska jag gå en online kurs med Michael Niell, det känns jätteroligt då jag varit intresserad av att gå en kurs med honom under så många år. Just nu går jag en kurs med Hilary Rushford där jag lär mig hur jag lyckas med Instagram, fast kursen precis börjat ser jag att det gett resultat.

Jag läser i perioder mycket böcker inom personlig utveckling, oftast när jag är i en fas där jag behöver mycket reflektion och har en lugnare period med arbete.

Jag försöker träna styrketräning två till tre dagar i veckan. Men som digital nomad blir det inte alltid som man tänkt sig. Då försöker jag ta långa promenader och ibland lyssnar jag  på något inspirerande och motiverande podcast avsnitt. Just nu lyssnar jag framförallt på podcast med Michael Niell och en podcast som heter Tomas & Dennis.

Jag prioriterar vad jag vill lägga min tid på därför tittar jag aldrig på tv, jag läser inte aftonbladet och jag umgås inte med personer som inte ger mig energi. Jag kan ibland kolla på någon härlig film för att slappna av.

Utmaningar och fördelar med att vara digital nomad

Mina utmaningar med att vara digital nomad

  • Det tar mycket tid och energi att planera flytt mellan olika länder, det är mycket logistik som ska fungera för en hel familj. Det tar tid att installera sig på en ny boplats, därför behöver jag planera mitt arbete i förväg då det går bort arbetsdagar i förflyttningen. Det kostar även mycket pengar i transporter för en hel familj.
  • Det kan vara ensamt till att börja med innan vi skapat oss en ny umgängeskrets.
  • Barnen har fått ta många avsked av kompisar.

Fördelar för mig att vara digital nomad.

  • Jag älskar att utforska och uppleva nya platser och länder.
  • Friheten att kunna bestämma över min egen tid och vilket land jag vill bo i.
  • Det ger en enorm personlig utveckling, jag får möta nya sidor hos mig själv och familjen. Mina barn har också genomgått stor utveckling, blivit mer säkra och trygga i sig själva.
  • Upplevelser och minnen som vi skapar tillsammans som familj.
  • Mycket tid tillsammans med familjen.
  • Att inte äga många saker, det ger frihet.

 

Är du intresserad av att bli digital nomad så kan du gå vår utbildning som handlar om att våga släppa tryggheten och ge sig ut på äventyr, se hemsidan.

Med kärlek

Therese

2018-01-12T20:29:44+00:00 By |Kommentarer inaktiverade för Hur jag strukturerar min dag som digital nomad