Eliminera självhjälps gurus råd och nå din fulla potential

Den här inlägget handlar om hur jag eliminerade alla självhjälps gurus råd och fick tillgång till min fulla potential. Du kommer i den här texten få en förståelse för hur tre enkla principer kan hjälpa dig att nå din fulla potential. 

Jag har läst ett 20 tal självhjälpsböcker genom åren och experimenterat med många olika tekniker och metoder för att hitta lyckan och nå upp till min fulla potential. Jag har haft listor med mål, lappar och påminnelser att praktisera alla tekniker. Jag har skrivit texter för att ändra mitt tankesätt, för att bli mer tacksam och uppnå mer i livet.

Jag vet inte hur många anteckningsböcker jag nötat mig igenom för att ändra mitt tankesätt och bli mer tacksam och känna mer kärlek.

Ibland har det fungerat utmärkt och jag genomgått transformationer, men ibland upptäckt att det inte alls fungerat. När jag dock glömde att göra tekniker så föll jag tillbaka i gamla mönster och upplevde en besvikelse och ett misslyckande.

Jag fick den personliga uppfattning av att det var fel på mig, jag behövde ändra på mig och mina yttre omständigheter för att hitta mitt välmående. Jag verkligen ansträngde mig och kämpade för att jag skulle bli en bättre människa och hitta lycka och välmående. Jag levde livet utifrån och in.

Jag kom till en punkt där jag började ifrågasätta om livet verkligen ska vara så krångligt? Så mycket råd och tips att komma ihåg från alla självhjälps experter. Det måste vara något jag missat? Började googla och hittade då coachen Michael Neill, det han pratade om vände upp och ner på allt det jag tidigare lärt mig om personlig utveckling. Jag fick svar på mina frågor om livet och allt blev därefter väldigt enkelt och fritt. Det han lär ut är ett förhållningssätt som bygger på tre enkla principer som förklarar hur våra känslor uppstår och vår upplevelse av livet kan transformeras till det bättre på några ögonblick.

Jag fick direkt en förståelse över hur vårt sinne, medvetande och tankar fungerar. Med våra tankar skapar vi upplevelser och känslor i vårt medvetande, men tankarna säger ingenting om vår verklighet. Våra tankar för oss bort ifrån vår inre visdom där vår fulla potential ligger. Läs Michaels inlägg om de tre principerna här.

Vägledning till din fulla potential

Det jag började med var att observera mina tankar, vad är det jag tänker? Observerade även vilka känslor som vissa tankar framkallade. Som till exempel när jag helt plötsligt upptäckte att jag kände oro och viss frustration. Observerade då att jag hade tankar om framtiden som skapade oro. Hur ska det gå? Vad ska jag göra? Tankar som inte bidrog till att lösa eller förbättra situationen. Lyssna på mitt youtube klipp där jag beskriver det närmare här.

När insikten sjönk in att tankar bara kommer och går, de säger ingenting om verkligheten. Varför då fästa uppmärksamhet på tankar som bidrar till att jag upplever en massa negativa känslor? Nu låter jag tankarna passera, ger dem ingen uppmärksamhet. Det bidrar till att jag befinner mig mer i nuet utan tankar om framtiden eller det förflutna. Jag blir minimalist i mina tankar. Läs mitt tidigare inlägg om minimalism här.

Idag utövar jag ingen teknik eller metod, skriver inga listor, varken visualiserar eller affirmerar för att nå mina mål och jag har aldrig mått bättre och fått större resultat i mitt liv. Jag oroar mig inte längre för pengar, jag har bott på fantastiska platser, jag känner mig levande och glad. Jag upplever harmoni utan stress och press.

Hur kan det komma sig? Tidigare har jag verkligen ansträngt mig för att få bättre resultat, att må bättre och ha en stark självkänsla och självförtroende. Hela tiden har det varit ett aktivt görande, det tog mycket tid att skriva och tänka på allt jag skulle komma ihåg att göra för att må bra. Tankar på själva görandet förde mig bort från nuet och mina tankar var istället inställda på framtiden och dom mål jag hade. Det som påverkade mig mest negativt var att jag lätt föll tillbaka i gamla mönster så fort jag glömde någon metod, det vart då en bekräftelse på att jag inte är tillräckligt bra och kommer aldrig nå framgång i mitt liv.

Nu när jag släppt allt vad det gäller tekniker och metoder och lever livet inifrån och ut, det var då jag fick tillgång till den fulla potentialen. Det är inget fel på mig som jag behöver åtgärda utifrån. Om jag slutar lägga fokus på utsidan och istället har ett lugnt sinne, då träder automatiskt tacksamhet fram, jag får stark självkänsla, och jag har välmående utan att jag behöver tillämpa någon teknik. Idag har jag ett behagligt, enkelt och fritt liv. Jag spar massor av tid och energi på att inte skriva listor och att inte fokusera på det jag inte har i mitt liv. Självklart har jag drömmar och en vision med vad jag vill i mitt liv, men vägen till drömmen och visionen skiljer sig från mitt tidigare agerande.

Den fulla potentialen

Du hittar din fulla potential när du inte har tankar om det förflutna eller framtiden, utan när du befinner dig i nuet. I nuet får du tillgång till din inre visdom och en oändlig kreativitet och livsglädje.

När jag gjorde valet att sluta med alla tekniker för att hitta välmående blev det till en början en väldig tomhetskänsla. Vad ska hända nu? Men när jag stannade i tomheten, så upplevde jag att det var väldigt skönt och behagligt.

När det dök upp stressade och negativa tankar så sa jag till mig själv att det här är inte på riktigt och lät dem passera. Jag har aldrig tidigare upplevt sådan sinnesro och balans i mitt liv. Jag tar mycket klokare och bättre beslut när jag befinner mig i det behagliga tillståndet, jag tar beslut utifrån min inre visdom. Ju mer jag befinner mig i sinnesro så kan jag även leva min fulla potential. Det blir ett naturligt meditativt tillstånd som jag har tillgång till hela tiden. 

Med kärlek

Therese

2017-12-15T14:22:00+00:00 By |Kommentarer inaktiverade för Eliminera självhjälps gurus råd och nå din fulla potential