fbpx
Välj en sida

I klorna på det hetsiga konsumtions livet

[fusion_builder_container admin_label=”Bloggposten” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”bloggpost_therese” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”1077″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]http://media.thereseuhr.com/2017/01/20161120_120426.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text]

 

För egen del har det enbart varit en stor enorm lättnad att bli av med alla materiella ting, som ett tungt ok lyfts från mina axlar. Jag är fri! Men när det kom till barnen var det inte lika självklart att släppa alla saker, frågor som kan vi som föräldrar göra det mot våra barn? Tappar de sin identitet? Har vi rätt att bestämma det? Samtidigt så har jag stört mig som bara den på alla leksaker som drällt runt i huset, att barnen nästan varit otacksamma och inte värdesatt sina saker. Vår äldsta dotter hade jättesvårt att göra sig av med sina saker, helt plötsligt betydde allt jättemycket. Dealen blev favorit gosedjuren fick följa, några fick flytta till farmor, resten ge bort el sälja.

Det som är värt att tänka på här är att barnen saknar inga saker, frågar inte efter dem. Är inget tjat efter att köpa nya saker, el att alla andra har och inte de. Alltså måste även barnen haft en illusion om att saker fyller ens liv med värde, nu när de är utan så upplever de andra saker i livet. Intressant!

Häromdagen var vi in till Krabi för att förnya visumet, på hemvägen stannade vi vid ett köpcentrum. Vi behövde köpa lite mer träningskläder, finns inget sånt på Lanta. Men det fascinerande i det hela var hur hela familjen rycktes med i köphysterin när det fanns så mycket att välja på, som något annat tagit över. Efteråt vad alla helt slut och vi reflekterade över vad hände? Ett invant mönster, begär och behovet av att fylla livet hade tagit över.

Tusan vad starkt det sitter!

Bara för att vi sålt alla ägodelar blev vi inte immuna mot konsumtions livet. Det blev en sådan ögonöppnare som jag är tacksam över, nu är jag lite mer förberedd på när det sätter in…

Materiella saker är inte = liv. Det är ett falskt liv. Hårda ord, men prova får ni se. Är ni fast i illusionen, eller är ni fria?

Man behöver inte kanske drastiskt sälja alla saker, men ställer er frågan, om det skulle börja brinna, vilka ägodelar tar ni med er? Förstår ni? Resten kan ni lite krasst säga att ni inte behöver😉

Livet är så mycket mer än saker.

Lev i nuet, det är det enda som existerar!

Med Kärlek

Therese

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

0 kommentarer