fbpx
Välj en sida

Skolan och att skapa en vardag

[fusion_builder_container admin_label=”Bloggposten” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”bloggpost_therese” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”777″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]http://media.thereseuhr.com/2016/12/bakbild.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text]Vi har ju flyttat till ett annat land med helt annan kultur, allt är nytt, vi har ingen aning om hur saker och ting fungerar här. Det är både spännande och energikrävande att skapa en helt ny tillvaro, allt ifrån att veta vart vi ska tvätta, ta ut pengar, handla mat mm. Vi känner oss bitvis osäkra och sköra, vi trevar oss fram men tillslut går vi med säkerhet i stegen.

Vi behövde ganska snabbt få till en vardag som fungerade, just för att barnen skulle få en trygghet när skolan startar.

Jag väldigt imponerad av skolan, det är små klasser och barnen umgås över åldersklyftorna. Varje dag startas med en storsamling då alla på skolan är med, det är olika tema varje dag, på torsdagar får föräldrarna vara med. Vi har gjort massa olika skoj, massage, sång, tipspromenad, dans mm, allt för att vi ska lära känna varandra. De åker på utflykter för att lära sig om landet, lär sig prata thailändska. Jag tycker språket är riktigt svårt, inga ord fastnar. Barnen å andra sidan lär sig riktigt fort.

skola

Barnen anpassar sig fort till sitt nya land, det tar lite längre för mig och Andreas. Det tar faktiskt nästan 4 veckor innan stressen har släppt och jag på allvar kan slappna av. Lager efter lager av gamla blockeringar gör sig påminda, jag andas, gråter och skrattar igenom hela processen.

Det är en spännande och utvecklande tid.

Med Kärlek

Therese[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

0 kommentarer