fbpx
Välj en sida

Processen att sälja huset, möta rädslor och våga följa drömmen

[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”http://media.thereseuhr.com/2016/11/rädsla.jpg” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”center center” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”250px” padding_bottom=”250px” padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”yes” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Processen att sälja huset, möta rädslor och våga följa drömmen

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”40px” bottom_margin=”40px” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text]Vi träffar tre olika mäklare innan vi bestämmer oss vem vi ska anlita, varje gång kändes det som de gick och granskade våra liv. Bedömde, värderade, gillade, mindre bra och så pågick det. Tyckte det vara lika olustigt varje gång, det här var vårt liv, som vi bott närmare tolv år i. Alla våra minnen, all kärlek som vi lagt ner, ska nu någon ha åsikter om. Första rädslan och tvivlet kom. Vid fotograferingen så kom känslan, nu är det på riktigt, men vi kan fortfarande dra oss ur. Gör vi rätt? Det är ju ett fantastiskt hus? Det är tryggt. Ahh, rädsla efter rädsla smackar upp i ansiktet, andas, ta ett varv runt i huvudet, vad är det värsta som kan hända? Jo det är rätt beslut! Nu känns det bra igen.

Tror aldrig vi städat och fejat så mycket på de här veckorna, inför mäklare, fotografering och visning. Med ett skinande hus så välkomnar vi alla spekulanter. Får ett bud på det pris vi begärt, känner i maggropen att det är rätt köpare. De är som vi var när vi köpte huset, full av ny energi, omtänksamhet och varsamhet inför huset. Allt är perfekt!

lamna-over-nycklar

Vet inte hur många rädslor vi fick möta under den här processen, det var helt ärligt, riktigt jobbigt. Sen var det en sorgeprocess eller snarare en skilsmässa från huset, vi fick gå igenom allt, vrida och vända. Alla minnen som gjorde sig påminda, vet när jag stod på grusvägen framför huset och började gråta inför minnet att det var här barnen lärde sig cykla. Som att om grusvägen försvann så försvann även minnet… Men minnet finns ju i mitt inre.

 

Jag har drömt sedan jag var i tonåren om att flytta utomlands, i alla fall under vintermånaderna. Men drömmen har suddats ut, blivit blekt och tillslut bara en tanke, en tanke om att det är det bara andra som gör. De mer lyckligt lottade människorna. Tills för två år sedan då jag och Andreas gick en utbildning om hur man skapar ett rikare liv, då fick drömmen ny luft, vi började även drömma tillsammans. Men det var inte förens vi gick en utbildning om hur du skapar din livsvision som vi förstod att det går att göra drömmen möjlig redan nu. Längtan skulle nu få möjlighet att ta ordentlig fart.

Genom att beslutet att sälja huset redan var klart, så vart frågan vart skulle vi flytta? Mallorca har legat där som något exotiskt paradis, fantastisk natur och mat, där skulle vi verkligen kunna lära oss att njuta av livet, då jag inte sett så många livsnjutare på samma ställe. Varför inte, vi skickade in en ansökan till svenska skolan och ställde in oss på Mallorca.

När vi ändå är i farten så bestämde vi oss också för att vi skulle sälja alla våra tillhörigheter, inte lite, rensa bort några grejer, utan verkligen sälja av rubb och stubb. Tanken var svindlande, inte för att det var läskigt utan för vilken befrielse det skulle innebära. Inga prylar som tar en massa onödig energi från en. Så vi skalade lager efter lager, tillslut tills det bara var vi kvar. Spännande vad som nu ska komma fram efter alla masker och materiellt har fallit!

Det är ett riktigt projekt att genomföra och vi fick lov att bli våra bästa projektledare, för allt skulle ske i rätt ordning. Rätt saker måste säljas i rätt tid, vi skulle ju fortfarande bo kvar där ett tag. Avtal sägas upp, ordna med skola, nytt boende osv. Tror aldrig jag varit så slut i hela mitt liv, innan vi städat och slängt det sista i huset.

Herregud vad med saker vi haft, ca 150kvm och lika stort garage som skulle bli helt tomt. Vill aldrig i hela mitt liv äga så mycket saker igen!

Under tiden fick vi veta att barnen inte skulle få plats på skolan i Mallorca, hur gör vi nu? Då skrev Camilla till mig och frågade inte om vi skulle kunna tänka oss att komma till Thailand, Koh Lanta? De skulle ha jättebra skola där, en möjlighet för oss att varva ner, läka och skapa nytt. Helt ärligt har jag aldrig haft en dragning till Thailand, aldrig drömt om att åka dit. Har mest haft tankar om Thailand där vita män åker för att träffa kvinnor, prostitution, barn som far illa, dålig djurhållning.

Nu fick jag ompröva det i mig själv, väga för och emot, känna efter, kom fram till att jag har fått så många tecken på att det är dit vi ska. Vår väg leder dit just nu.

Jag brukar säga att, går det lätt så är det rätt! Och så har det varit sedan vi beslutade att åka till Thailand, allt har bara gått så lätt. All försäljning, plats på nya skolan, boende, visum, biljetter, precis allt. Så om det var rätt beslut att åka till Thailand behövde vi inte fundera på mer, vi var vägledda.

tacksamhet

Med Kärlek

Therese[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

0 kommentarer